Stormschade?

Wat te doen bij stormschade?

Tips

Om zoveel als mogelijk schade te voorkomen geven we je graag volgende tips mee:

 • Parkeer jouw voertuig niet onder een boom;
 • Als het kan, blijf thuis of op jouw werk. Ga niet de baan op. Indien je dit toch moet doen, wees voorzichtig en verminder jouw snelheid.
 • Om de schade aan jouw woning te voorkomen:
  • Check op voorhand of jouw dakpannen en dakgoten goed vastzitten;
  • Berg losstaand tuinmeubilair (bv. parasols), tuingereedschap of speelgerief op of maak ze goed vast (check ook de trampoline);
  • Sluit alle ramen en deuren;
  • Controleer of alle rolluiken, zonneschermen, etc. goed vastzitten en opgerold zijn.

Ga ook – voor en na de storm – eens langs bij jouw buur indien hij of zij hulp kan gebruiken (om de tips van hierboven uit te voeren of om boodschappen te doen). Zorg voor elkaar.

Wat te doen bij stormschade?

Is er een boom op je huis gevallen? Moet je dak toegedekt worden of zijn er dakpannen weggewaaid? Contacteer de hulpdiensten!

Beveren

Voor technische hulp kan je beroep doen op de brandweer. In Beveren zal Hulpverleningszone Waasland ter plaatse komen in geval stormschade en wateroverlast. Je hulpvraag hier online doorgeven gaat sneller dan de telefoon omdat jij al je gegevens rechtstreeks ingeeft in plaats van de telefoonoperator. Door het zelf ingeven moet je niet in de telefonische wachtrij van 1722 aanschuiven.

BRANDWEER VOOR STORMSCHADEBRANDWEER VOOR WATEROVERLAST

Kruibeke

Voor technische hulp kan je beroep doen op de brandweer. In Kruibeke zal Hulpverleningszone Waasland ter plaatse komen in geval stormschade en wateroverlast. Je hulpvraag hier online doorgeven gaat sneller dan de telefoon omdat jij al je gegevens rechtstreeks ingeeft in plaats van de telefoonoperator. Door het zelf ingeven moet je niet in de telefonische wachtrij van 1722 aanschuiven.

BRANDWEER VOOR STORMSCHADEBRANDWEER VOOR WATEROVERLAST

Steendorp

Voor technische hulp kan je beroep doen op de brandweer. In Temse zal Hulpverleningszone Waasland ter plaatse komen in geval stormschade en wateroverlast. Je hulpvraag hier online doorgeven gaat sneller dan de telefoon omdat jij al je gegevens rechtstreeks ingeeft in plaats van de telefoonoperator. Door het zelf ingeven moet je niet in de telefonische wachtrij van 1722 aanschuiven.

BRANDWEER VOOR STORMSCHADEBRANDWEER VOOR WATEROVERLAST

Sint-Niklaas

Voor technische hulp kan je beroep doen op de brandweer. In Sint-Niklaas zal Hulpverleningszone Waasland ter plaatse komen in geval stormschade en wateroverlast. Je hulpvraag hier online doorgeven gaat sneller dan de telefoon omdat jij al je gegevens rechtstreeks ingeeft in plaats van de telefoonoperator. Door het zelf ingeven moet je niet in de telefonische wachtrij van 1722 aanschuiven.

BRANDWEER VOOR STORMSCHADEBRANDWEER VOOR WATEROVERLAST

 

Hou er rekening mee dat de brandweer bij noodweer enorm veel oproepen krijgt. In vele gevallen kan je ook beroep doen op een professionele dienstverlener.

 

Verzekering

Vaak is er ook schade aan je huurwoning. Stuur hiervoor een mail naar GMH of contacteer ons op de eerstvolgende werkdag.

Het is belangrijk dat je het schadedossier zo goed als mogelijk wordt voorbereid:

 • Zorg voor je eigen veiligheid. Bijkomende menselijke schade is veel erger!
 • Voorkom dat de schade groter wordt. Laat de elektriciteit of elektrische apparaten uitgeschakeld in vochtige ruimtes. Of voorkom dat er nog bijkomend water kan binnenkomen (vb. zandzakjes leggen of het dak toedekken).
 • Maak zoveel mogelijk foto's van de beschadigingen. Voorzie ook foto's van het gebouw, de inboedel, detailfoto's en globale foto's van de oorzaak (vb. ondergelopen straat of op het dak gevallen boom).
 • Maak een gedetailleerde lijst van alle schade.
 • Zorg indien mogelijk voor bewijsstukken (vb. aankoopfacturen van beschadigde toestellen).